Som enda skandinaviska webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag och Hoof Armor - nya lösningar på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel!   /Kerstin Kemlén

Ailsa Page - vår Hoof Armor expert i Höga Kusten-området

Ailsa Page är kvinnan från Storbritannien som flyttade både familj och hästar för att starta upp ett nytt liv i Sverige. Bestämde sig för att rida barfota från Höga Kusten till Jokkmokk ovan polcirkeln. Horseexplore och Hoof Armor i USA, sponsrade och stöttade henne med Hoof Armor. Under juni 2018 genomförde hon ridturen som blev över 60 mil lång - barfota med Hoof Armor som enda skydd för hovarna. Så här sa hon precis efter att ha fullföljt The Long Ride North på sin fantstiskt fina häst Ayesha , Ailsas utvärdering efter att ha använt Hoof Armor under uppträning och genomförande av "expeditionen":  

- Fantastisk produkt! Tack så mycket för HoofArmor som vi applicerade när vi förberedde för vår Long Ride North!

Här är hovarna dagen innan vi kom fram.

Innan hästen lämnade Storbritannien, tillbringade hon mycket tid i våt lera och var inte arbetad så mycket som hennes hovar skulle ha behövt men med promenader vid hand i början av resan, korrekt verkning av Emma Bailey från Hoofmanship, och med skydd av Hoof Armor så genomförde hon turen från Trehörningsjö i Höga Kusten ända till Jokkmokk ovan polcirkeln. 

När vi kom på hur mycket hovarmering man behövde lägga på (vi satte på alldeles för mycket först) så var det lätt att applicera direkt i samband med verkning och det höll definitivt bra.  Så här såg terrängen ut under största delen av vår ritt.

Jag kommer att planera fler turer när jag väl är hemma igen och mina hästar är alltid barfota, så Hoof Armor kommer att ha en plats i vår vanliga hovvård när vi är hemma! Ett stort tack till Hoof Armor och Kerstin från horseexplore.se för en fantastisk produkt och ett stort stöd. Vänliga hälsningar från Ailsa, LongRideNorth”

 

Ni som bor i Höga Kusten-området kan kontakta Ailsa som är hästterapeut med erfarenhet av att ta hand om rescue horses, har haft ansvar för paraolympiska hästars kroppar och bedriver rehab med hästar som verktyg, tar emot autistiska barn som får umgås med terapihästar etc.

Du hittar Ailsa här: https://www.facebook.com/djurfysiotherapyochrehabnorrland/

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information