Som enda skandinaviska webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag och Hoof Armor - nya lösningar på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel!   /Kerstin Kemlén

Kolla här - så här ser Hoof Armor ut på hoven

När man aldrig använt Hoof Armor - hovarmering - så tror man att det är hovplast av något slag. Så är det inte!

  • Plastade hovar är alltså plast på hovar - Hovarmeringen är förenad med själva hornet.
  • Plast kan lossna från plastade hovar - Hovarmering sitter ihop med hornet och verkas bort.

För att du ska få en uppfattrning om vad hovarmering är så kolla på den här bilden:

 

Hovarmeringen appliceras på torr nyverkad hov - på sulhorn, friskt strålhorn, bärrand och nedre kanten på hovväggen i nivå med där sömmen nitas. Hoof Armor appliceras och stryks ut till en tunn yta som initialt är blankt. Här ser du hur ytan ser när jag droppat på ett par droppar hovarmering och gnuggat ut med fingrarna (handskar på).

OM man är van att tänka "plast" så tenderar man att sätta på ett "lager" med hovarmering - men hovarmeringen funkar inte som plast. Så glöm all erfarenhet av plast och följ med på en resa in i hovarmeringens värld.

Hoof Armor förenas med yttersta hornlagret - det härdas ihop med hornet. Det ligger inte ovanpå. Nästa viktiga del är att pudra den "nakna" hovarmeringen som finns utåt på ytan - på hovens undersida och på nedre kanten på hovväggen.

Hoof Armor på hovens undersida ska ju inte härda ihop med underlaget/golvet/gummimattan så därför ger man den ytan något eget att förenas med. Här har jag pudrat en del av ytan med filler, fin sand. När det är gjort kommer inte den hovarmeringen att fastna i något. På bilden har pudrat på hovväggen för att du ska se hur det blir men det är sulhornet som är viktigt att pudra. 

Låt hästen stå i boxen en stund. Jag själv brukar bara plocka undan grejorna och sedan släppa hästen i hagen. Hur går det då undrar du? Kolla här:

 

horseexplore webbutik hoof armor applicerad och pudrad

 

Pudret har nötts bort och den blanka ytan blivit matt. Det syns knappt att något satts på hovväggen. Men det sitter där. Om man duschar hästen kan man ibland se att nedre hovväggskanten kan se lite blankare ut. That's all.

Så, så här ser det ut när du satt på Hoof Armor, pudrat ytan och hästen gått i hagen en stund. Appliceringen på nyverkad torr och ren hov tar ca 1 minut per hov. En patron/refill med Hoof Armor räcker till 8 hovar.

Har funnits sedan 1999 och jag är skandinavisk distributör sedan några år tillbaka. På travhästar som startar barfota funkar det kanon, för er som störs av geggiga hagar och sura fötter så kan Hoof Armor vara ett bra ytter skydd mot väta och mikroorganismer.

Och för er som inte tror att Hoof Armor tål slitage - sommaren 2018 red Ailsa Page från Höga kusten upp till Jokkmokk, över 60 mil, barfota med bara Hoof Armor på fötterna! Läs hennes egen berättelse.

Och har hästen fått nån ful hovspricka så skyddar Hoof Armor det friska hornet medan nytt växer ut. Tror du inte på det så läs gärna fallbeskrivningen om hästen som fastnade i gallret med foten och klämde hoven så illa att hovväggen släppte... ooops.. men det löste sig. 

Ha det gott och tvätta händerna!

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information