Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

Ny flocksammansättning i Råbäcken

Första veckan fick lillgrabben gå grundkurs i öppna och stänga ledet i hagen. Hur man ska gå in i hagen samtidigt med Zoola, stanna och vända sig mot ledet. Vänta medans jag stänger tills jag är klar och lossar karbinen från grimman. Oavsett om vi ska gå ut eller in i hagen, samma regel gäller. Hästen har nog gått hagkurs hos uppfödaren redan, om inte så måste han vara snabbtänkt och lättlärd.  

 

Gå bakom en som går bakom

Lillgrabben har fått ett långt grimskaft och tant Zoola ett i normallängd. Det är tanten som styr hur nära hennes rumpa lillgrabben får gå. Det är därför jag gjort ett riktigt långt grimskaft. Han ska inte på grund av för kort grimskaft, tvingas bryta mot Zoolas ”ge mig space, please”.

horseexplore flätad lina i valfri längdhorseexplore flätat grimskaft med pistolkarbin

Grimskaft ska kännas bra i handen.  Som regel så har jag tunna arbetshandskar på mig hela tiden, oavsett vad jag gör. Materialet till det långa grimskaftet är kryssflätat och vilar skönt hängade över handen, väldigt följsamt. Vill du måttbeställa ett följsamt grimskaft med pistolkarbin i mässing så hör bara av dig för prisuppgift. Maila din förfrågan direkt till info@horseexplore.se

 

Möte med den äldste

horseexplore första mötet med örjan

Efter en veckas mjukstart med Zoola som enda hagkompis fick lillgrabben träffa storchefen Örjan. Vi följde samma procedur som med Zoola. Örjan och min gubbe Tore gick före och visade hagens sträckning, jag med lillgrabben följde efter. Han stannade till någon gång som om han tyckte han följde efter fel häst. Då fick Örjan göra en volt tillbaka och ”hämta” lillgrabben som fattade den vänliga gesten. Efter en förkortad stängselvisning så släppte vi dem.

Det blev ett stillsamt nosande grabbar emellan. Ett mycket vackert välkomnande av en liten försiktig snorvalp.  Hästar är magiska djur, otroligt lyhörda och kommunikativa. Utan ett ljud signalerade den 20 år äldre Örjan till lillgrabben; Pysen, häng med till höet där borta.  

 

Den lille upptagen i gänget

Strax efteråt släppte vi in två rejäla madamer (Zoola och Salander). Hela gänget samlades och började gräva efter, tja gud vet vad... Lillgrabben var nu upptagen som ny medlem i flocken, det var fint att se.

horseexplore ny medlem i flocken

/Kerstin 2021 11 16

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information