Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

Hjälp tävlingshästarna på Hippodromen i Kiev - uppdatera 2022 07 18

I mitten av april - 1,5 månad in i det hemska kriget i Ukraina - samlade vi in pengar till foder och strö till tävlingshästar uppstallade på Kiev Hippodrome, tävlingsbanan i Kiev. Pengarna förmedlas till Hippodromen med hjälp av europeiska travamatörförbundet - FEGAT och Claes Ljung.

Förra rapporten jag fick ifrån Olga Bondar som sköter hästarna på plats i Kiev var att inga bomber skadat vare sig anläggning eller de flera hundra hästarna som finns uppstallade där. Tack och lov.

Nu har det gått några månader till och kriget bara fortsätter. Hur har det gått för dem? Och hur går det för tävlingshästarna på hippodromen i Odessa, i det området har ju bomber också fallit? Jag kontaktade Olga för att höra. Här har ni hennes rapport som jag gjort en snabböversättning till.

 

" Hej Kerstin,

Tack för att du uppmärksammar vår situation. Vi fortsätter hålla kontakten regelbundet.

Vi försöker leva och arbeta som vanligt. Vi har redan genomfört 4 tävlingsdagar på Kiev Hippodrome sedan vi drog igång 19 juni. Vi kommer att fortsätta om allt förblir mer eller mindre normalt. Var inte orolig, Odessa hippodrome är också säker för ögonblicket. Deras tävlingsdagar drog igång i slutet av maj. 

Flyglarmen ljuder ibland här i vår region - Kiev med förorter. Det är många bomber som har orsakat död och förödelse här i Kiev alltsedan 24 februari.

Vi kan utfodra hästarna genom att köpa hö och havre i byar i Kiev-, Poltava- och Rivne regionerna. Allt - inklusive hästfoder - har blivit mycket dyrare till följd av de fördubblade bränslepriserna och den totala ekonomiska krisen orsakad av kriget.

Ärligt talat, vi behöver ekonomiskt hjälp eftersom vi inte kan tjäna pengar i samma omfattning som innan dessa fruktansvärda tiderna. Vi känner av penningbristen varje månad.

Det allra viktigaste av allt är naturligtvis att vara i säkerhet, både för människor och hästar.

En annan viktig sak är att fortsätta att hålla antal travare på Kiev hippodrome åtminstone på samma nivå som nu. Vi har ett annat system: Alla tävlingshästar är uppstallade på hippodromen, själva tävlingsbanan (inte på någon träningsbana eller gård). Det finns 2 hippodromer i Ukraina - i Kiev och i Odessa. 

För att hålla antalet travare på hippodromen på åtminstone dagens nivå så behöver vi hjälp att köpa foder och spån. Om antalet starthästar blir färre kan lopp strykas på grund av för få anmälda hästar och hippodromerna skulle dö. Min tanke är att hålla mig vid liv för hjälpa hästar och hippodromer att överleva på något sätt fram till dess vi segrar. 

Sincerely yours,

Olga Bondar"

 

Nu samlar vi in pengar till Hippodromen i Kiev. Nu hjälper vi Olga och alla frivilliga på plats. Det finns flera hundra hästar där som behöver mat och strö.

 

GÖR SÅ HÄR: swisha till mig 070 2543261 (Kerstin Kemlén) KOM IHÅG att ange : " KIEV + ditt namn"

Här i bloggen publicerar jag givarens namn - listan bifogas när insamlade pengar redovisas och överförs till FEGAT. 

Jag förmedlar vidare till FEGAT och Claes Ljung, så som vi gjorde i april - se mitt blogginlägg https://horseexplore.se/blogg/2022/apr/hjalp-ukrainas-hastar-donera-en-slant/

________________________________

UPPDATERING 2022-07-18

Det blev bara ett namn på lista - mitt eget. Jag har förmedlat mitt stöd till Hippodromen genom att swisha vidare till Claes Ljung, FEGAT. I Kiev behöver de all hjälp de kan få, de är tacksamma för alla små bidrag. Du som läser detta senare och vill skicka en slant till Hippodromen i Kiev kan göra det direkt till

Claes Ljung FEGAT, swish 0705906415, kom ihåg att skriva "KIEV + ditt namn".

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information