Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

Övergång från bett till bettlöst

I juni 2016 fick jag via FB denna feedback från en ryttare som testat ställbart bettryck. 

 

"Tack Kerstin Kemlén!

Idag red vi ut i sällskap med 2 andra. Min häst,som normalt brukar bli en tryckkokare när hon måste gå sist och mer eller mindre nästan slita loss armarna ifrån axlarna,för att komma ikapp de andra. Ja hon tog förhållning utan att tjafsa. Mina armar,händer och axlar känner inte av att vi legat längst bak i en lugn kontrollerad galopp.

Hästen "satte sig" på bakdelen och jobbade bakifrån och fram, istället för att "dra sig fram" på frambenen. Jag kunde öka och minska galoppen genom att bara krama lätt i tygeln. Wow!!

Fortsätter denna veckan med 50/50 tryck och minskar sedan till 60/40 * . Jag försöker träna upp min känsla och snabbhet till eftergift.

Tilläggas bör att hon alltid haft åsikter om ryttarens hand .Med drag i tygeln och kast med huvudet till följd. Inget av detta idag

Helt fantastiskt!

Var bara tvungen att skriva här !"

 

* Kommentar Kerstin: Cook's Bitless Bridle (CBB) kan man modifiera och använda med bett och då använda med ställbart bettryck. Cross under konceptet gör att bettet ligger stilla i munnen och med BitByPass-rem bestämmer du hur mycket att dina tygeltag som ska nå munnen respektive crossunder/nosrem. I exemplet ovan rider hon med 50% på bett och 50% på nosrem.  Ursprunget är HHBB- Harness Horses Bitless Bridle. 

/Kerstin K

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information