Som enda skandinaviska webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag och Hoof Armor - nya lösningar på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel!   /Kerstin Kemlén

Arkiv

​HETT TIPS! Känn på hästens laner - tänk om det sitter tänder där...

Kände på lanerna på två svårkörda men jättesnälla hästar. De skulle få körhuvudlag med ställbart bettryck så de kunde vila munnen under träning. Upptäckte avvikelser på lanerna på båda hästarna i området där bettet ligger.Första hästen hade en slemhinneklädd stor, rundad, hög och hård bula och den andra hästen en liten vass naken punkt som kändes som en liten vargtand som precis stuckit upp skall…

Geggiga hagar som fryser och skottsäkra västar

Geggiga hagar i kombination med lösdrift gör att hovars livsmiljö kan bli nog så besvärlig. Största delen av dygnet befinner sig hovarna i geggan och hinner inte torka upp de stunder hästen är inne i ligghall. Bärrandsröta, strålröta och hovbölder är exempel på bekymmer som kan uppstå. Men det finns lösningar!TIPS! Nästa gång du verkar hovarna => använd Hoof Armor!Se till att de nyverkade hovarna blir rena och torra - borsta bort gammalt…

Artikel i SulkySport nr 13 2017 - "Bettet en anledning till halsbekymmer"

Där skriver jag om hur det kommer sig att bettet inte går ihop med hästens fysiologi vilket inte är något som jag själv hittat på utan det är vetenskaplig fakta.Här kan du läsa artikeln i pdf-format Forskningen har gått långt framåt när det gäller hästens andning när den är betslad. Nu pratas det i lite andra termer - hästens andfåddhet kan yttra sig på olika sätt:- måste anstränga sig för att andas och få…

Travhäst dödsstörtade

Läser i TravRonden (nr64/2017) artikeln Lungblödning stor orsak som handlar om obduktionsstatistik kring travhästar som dött i samband med tävling. På samma sida finns notisen Tragik för Untersteiner – häst dog där en nedstämd Johan Untersteiner berättar om fyraåringen Master Teemer som segnade ner efter loppet:- Hundra meter efter mål kände jag att något var fel. Kort senare var han inte kontaktbar och avled. Dessvärre är det sånt som kan h&au…

​Linjegångare och låga utsidor trakter bak

"- Han sätter ner hovarna som om han sprang i full fart längsefter en planka" sa den finske veterinären som låg i en följebil bredvid och bakom mig när jag körde min "Örjan" i 50 knyck på banan i Uleåborg. Innan vi for ut på banan hade veterinären gått igenom och böjt hästen och jag sprungit flera mli. Fanns inga veterinära anmärkningar och veterinären var nu helt fascinerad över benföring och hur hovarna sattes ned i ba…

... första gången vi använde hovarmering 2010

Första gången vi satte på hovarmering gjorde vi det flera gånger....Det var vinter och vi skulle sätta hovarmering på nyverkad häst som därefter skulle få skor på sig. Vår avsikt var att ha hovarmering istället för en tunn lädersula. Innan vi gick ut till stallet hade vi läst bruksanvisning som var på engelska. Instruktionerna var på den tiden ganska kortfattade och appliceringen verkade plättlätt. Men nya koncept accepteras inte alltid av hj…
Produkter

Handla

Information