Som enda skandinaviska webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag och Hoof Armor - nya lösningar på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel!   /Kerstin Kemlén

Ömfotad? Hoof Armor finns här

Foto Kerstin Kemlénfoto Kerstin Kemlén

 

Hovar är fantastiska konstruktioner vars inre är ett fulländat maskineri av olika material och vätskor som i dynamisk samverkan gör att en hov kan stå emot de enorma krafter som uppstår när hästen är i rörelse.

När man använder hästen i arbete så har man en plan för hur hoven ska skyddas så att den inte tar skada av belastningen. Hovarnas livsmiljö - hagunderlag som varierar under året, strö, typ av skor, sulor, brodd, skötsel vid strålröta, sprickor, hålväggar, bärrandsröta osv. Hovarnas näringstillförsel - utan bra mat och tillgång till vatten dygnet runt, så saknas de rätta byggstenarna och hovarna blir därefter (analysera fodret, kolla gärna kopparhalter i grovfodret).

Ska hästen prestera så kan man inte bara titta på utsidan(hovkapseln) - man måste kunna se framför sig vad som sker på insidan under arbete. Långvariga problem i hovkapseln (ex understuckna trakter, deformerad hovkapsel, svampangrepp osv) kan kroppen avlasta initialt genom att ändra rörelsemönster och undvika att använda hoven på ett sådant sätt att det tar ont. Till slut kommer dock problemet att påverka kötthov och kanske också ge konsekvenser på hovben, strålben, kronben och vidare uppåt i benkolumnen.

 

Har  hästen tillräckligt bra hovar för uppgiften?

LANDA EFTER ETT HÖGT HINDER - GALOPPERA I FULL FART - TRAVA i 50 km/h ?

- vid de två första tillfällena inträffar ett rörelsemoment då hästen bär upp hela kroppstyngden med bara en hov.  En galoppör kan springa i 60 km/timme och även då måste hoven klara av att ta emot de krafter som uppstår när 500 kg häst landar i en hovkapsel i full fart. Travhästen springer i över 50 km i timmen på grusbana som är betydligt hårdare än underlaget som galoppörer tävlar på.

Vassa stenar, geggiga hagar på vår och höst, snö som klibbar och hovar som slinter. Tung ryttare på tjock häst leder också till stor belastning på den hästens hovar. Det är vi som bestämmer vilka påfrestningar hovarna ställs inför och vilken livsmiljö hästen befinner sig i. Sånt är livet för en hästhov och om vi inte hjälper till kanske hovarna tar skada.

Vår hållbarhetspolicy sträcker sig därför ända ner i hovarna på hästen. Vi vill värna hästen och hästens långsiktiga hållbarhet via våra hovprodukter.

 

  - säljs i STARTER KIT och REFILL KIT

FRI FRAKT i Sverige

Kampanjpris på Hoof Armor Kom igång - Starter Kit

Vi använder ett hovvårdskoncept som både kan användas med skor, hovboots och på hästar som hålls barfota. Hovarmering används för att skydda hovens undersida under uppbyggnad av sulans tjocklek. Hoof Armor förenar sig med sulhornet (genom en exotermisk process) och är ett helt annat koncept än de hovvårdsprodukter som appliceras ovanpå hornet för att därefter lossna.

Dessutom innehåller Hoof Armor kevlar - en innovativ och exklusiv produkt för hovvård till alla slags hästar. Den är testad på distanshästar i USA som med Hoof Armors hjälp både kan träna och tävla barfota!!!

Mycket lätt att använda och passar för hovslagare, barfotaverkare och hästägare. Perfekt när travhästen förbereds inför att starta barfota eller när ridhästen förbereds för barfotagång. Produkten har utvecklats och patenterats av en amerikansk hovslagare, har erhållit priser och har funnits på marknaden i snart 20 år!

Bruksanvisning: Läs här

Här kan du läsa om hur Hoof Armor fungerar på travhäst - feedback från travtränare.

Historien bakom Hoof Armor.

 

 

Mixermunstycken och skyddshandskar - bra att ha hemma

Egen erfarenhet har lär mig att inte snåla med mixermunstyckena även om tanken lockat. Vi har testat att blanda manuellt om vi haft slut på munstycken och det är ingen idé. Det blir inte bra. Det finns ju en tanke bakom att dessa mixermunstycken överhuvudtaget finns - de är designade för att blanda och de kan blanda betydligt bättre än oss.

Ska man använda Hoof Armor så vet man att perfekt blandning i kombination med ett tunt jämnt lager resulterar i en lyckad härdning.  Ett nytt munstycke för varje hov. När man är klar lämnar man det sista munstycket kvar på och den fungerar som kork till nästa gång.

Produkter

Handla

Information