Som enda skandinaviska webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag och Hoof Armor - nya lösningar på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel!   /Kerstin Kemlén

Hållbarhetspolicy

"Ingen äger problemet men lösningen är allas ansvar." Så löd Svenska Naturskyddsföreningens slogan för länge sedan.

På jordklotet finns allt för mänsklighetens överlevnad, inte bara för oss utan det har funnits även till våra förfäder och är tänkt att räcka till kommande generationer också. Moder Jord är den enda resurs vi har och det finns inte heller någon annan planet där vi kan hämta arter vi utrotat eller naturresurser som tagit slut. Vi kan resa till månen men inte återskapa liv som släckts och allt vi slänger hamnar förr eller senare på vår egen tallrik. Hållbarhet handlar om att värna.

Detta är Skogans Surprise - alias Örjan - hästen bakom HHBB-huvudlaget och konceptet för ställbart bettryck. Han fick tillåtelse att spotta ut bettet och har alltsedan den dagen kunnat använda sin mun till det naturen designat den för.

 

 

Värna människan

Vi har valt riktverktyg som skyddar hovslagares hörsel och utrustning som rengörs med vatten istället för kemikalier. Vi har tar vetenskap ut till stallen (forskning om bettrelaterade problembeteenden) och tillhandahåller koncept som minskar olycksrisker (bettlösa alternativ med "whole-head-hug"-koncept).

 

 Värna hästägare & häst - HÄSTHJÄLPEN  - länkar till hovslagare/hovvårdare med HOOF ARMOR-tjänster 

Vi som har häst är alla medvetna om det nationella problemet inom hästnäringen: Det finns alldeles för många hästar i relation till antalet hovslagare och verkare. Det här är ett allvarligt problem som leder till att hästars hovar verkas/skos för sällan med hälsoproblem som följd. Inte nog med det, det finns hästar som fördärvas på grund av "hovvårdarens" bristande kunskap och det är på väg att utvecklas till ett nationellt djurskyddsproblem där hästägaren får ta smällen när hovarna far illa till följd av att det inte går att få tag i hovslagare eller verkare.

Och kom ihåg => det är hästens ägare som är ansvarig för hästens hovhälsa även om alla hovslagare på jordklotet försvunnit! 

Jag, Kerstin Kemlén, har haft häst sedan mitten på 1970-talet, har som hästägare sett hovvårdsproblemet växa fram och bli allt större i takt med att hästantalet ökar. För att lösa hovvården på egna travhästar/arbetshästar/hagsmycken har jag alltsedan 1980 utbildat mig och är bl a diplomerad i Applied Equine Podiatry och har även mångårig erfarenhet av användning av hovvårdssystemet Hoof Armor.

OM vi här i webbshopen kan lämna något litet bidrag som gör livet lättare för hästägare och häst så vill vi göra det. Vi kommer därför att på den här sidan länka till hovslagare/hovvårdare som finns bland våra HOOF ARMOR-kunder och som sagt ja till att finnas på länklistan även om deras kalender är tämligen fullklottrad.

 

  • ERIKA HARGITAI AB - i Kareby - På Erika Hargitai Jonsson hemsida kan du se hur hon själv tog sig an det nationella "hovvårdsproblemet" och byggde egen hovvårdskompetens. Hon tillhandahåller HoofArmor tjänster. "Tackar för en superbra produkt och snabba leveranser - Hälsningar från en hovnörd!"

  • KENT WIBERG i Charlottenberg - är hovvårdare och massör vilket är en bra kombination och tillhandahåller HoofArmor-tjänster.

  • AILSA PAGE - Moliden, HögaKusten området - djursjukvårdare, Therapist på Fyra Fötter Rehab och Friskvård, extrem långdistansryttare (över 600 km med Hoof Armor som hovskydd) - tillhandahåller HoofArmor-tjänster och tips och råd för er som vill ut på äventyr med hästen (förberedelser, planering, genomförande av långturer på hästryggen) - fyrafotter@yahoo.com 

 

 

Värna hästen

Vi vill värna hästen genom hovstöd som gör det lättare för hästen - och hovslagaren - att stå i balans under verkning. Vår hästutrustning låter hästen vila munnen vid munskador och konceptet ger ägaren möjlighet att minska bettrycket. Vi tillhandahåller ett alternativ till hästskor och hovboots - Hoof Armor hovarmering som ger skydd under uppbyggnad av starka och friska hovar. Och vi vill inte att hästen ska halka vintertid och erbjuder därför en produkt som minskar uppbyggnaden av snöklibb. Vi vill förebygga uppkomst av "aprilskador"  till följd av snöklibb.

 

Värna miljön

Vi har utrustning tillverkad i Beta BioThane som har betydligt längre livslängd än läder, starkare och inte behöver kemikalier för underhåll. Vi söker närproducerade varor så transporter kan samordnas såsom exempelvis Ergo Shape (Skellefteå), utrustning (Jokkmokk) etc. Vi återanvänder emballage och strävar efter att minska transporterna i det första ledet. Allt som går att återvinna sorteras och transporteras till den kommunala återvinningscentralen med hjälp av en miljöklassad bil. 

 

Långsiktiga perspektiv

Hållbarhet kräver långsiktighet oavsett vilket perspektiv vi väljer. Föder vi upp hästar eller köper unghästar, vuxna eller gammelhästar så gäller det att ha en plan för att hålla hästen frisk. På vår gård har vi förmånen att kunna erbjuda hästarna varierande underlag och terräng så de tränar hela kroppen och på eget initiativ kan sträcka ut i full fart över längre sträckor. Här kan du läsa vad en veterinär har att säga om nyttan av att ge hästen frihet att välja sin egen rörelse:

Produkter

Handla

Information