Som enda skandinaviska webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag och Hoof Armor - nya lösningar på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel!   /Kerstin Kemlén

Hållbarhetspolicy

"Ingen äger problemet men lösningen är allas ansvar." Så löd Svenska Naturskyddsföreningens slogan för länge sedan.

På jordklotet finns allt för mänsklighetens överlevnad, inte bara för oss utan det har funnits även till våra förfäder och är tänkt att räcka till kommande generationer också. Moder Jord är den enda resurs vi har och det finns inte heller någon annan planet där vi kan hämta arter vi utrotat eller naturresurser som tagit slut. Vi kan resa till månen men inte återskapa liv som släckts och allt vi slänger hamnar förr eller senare på vår egen tallrik. Hållbarhet handlar om att värna.

Detta är Skogans Surprise - alias Örjan - hästen bakom HHBB-huvudlaget och konceptet för ställbart bettryck. Han fick tillåtelse att spotta ut bettet och har alltsedan den dagen kunnat använda sin mun till det naturen designat den för.

 

 

Värna människan

Vi har valt riktverktyg som skyddar hovslagares hörsel och utrustning som rengörs med vatten istället för kemikalier. Vi har tar vetenskap ut till stallen (forskning om bettrelaterade problembeteenden) och tillhandahåller koncept som minskar olycksrisker (bettlösa alternativ med "whole-head-hug"-koncept).

 

Värna hästen

Vi vill värna hästen genom hovstöd som gör det lättare för hästen - och hovslagaren - att stå i balans under verkning. Vår hästutrustning låter hästen vila munnen vid munskador och konceptet ger ägaren möjlighet att minska bettrycket. Vi tillhandahåller ett alternativ till hästskor och hovboots - Hoof Armor hovarmering som ger skydd under uppbyggnad av starka och friska hovar. Och vi vill inte att hästen ska halka vintertid och erbjuder därför en kombination av produkter för att förhindra snöklibb. Vi vill förebygga uppkomst av "aprilskador"  till följd av snöklibb.

 

Värna miljön

Vi har utrustning tillverkad i Beta BioThane som har betydligt längre livslängd än läder, starkare och inte behöver kemikalier för underhåll. Vi söker närproducerade varor så transporter kan samordnas såsom exempelvis Ergo Shape (Skellefteå), utrustning (Jokkmokk) etc. Vi återanvänder emballage och strävar efter att minska transporterna i det första ledet. Allt som går att återvinna sorteras och transporteras till den kommunala återvinningscentralen med hjälp av en miljöklassad bil. 

 

Långsiktiga perspektiv

Hållbarhet kräver långsiktighet oavsett vilket perspektiv vi väljer. Föder vi upp hästar eller köper unghästar, vuxna eller gammelhästar så gäller det att ha en plan för att hålla hästen frisk. På vår gård har vi förmånen att kunna erbjuda hästarna varierande underlag och terräng så de tränar hela kroppen och på eget initiativ kan sträcka ut i full fart över längre sträckor. Här kan du läsa vad en veterinär har att säga om nyttan av att ge hästen frihet att välja sin egen rörelse:

Produkter

Handla

Information