Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

HÄSTHJÄLPEN - länk till hovslagare/verkare som erbjuder HOOF ARMOR hovvårdssystem

 

Vi som har häst är alla medvetna om det nationella problemet inom hästnäringen: Det finns alldeles för många hästar i relation till antalet hovslagare och verkare. Det här är ett allvarligt problem som leder till att hästars hovar verkas/skos för sällan med hälsoproblem som följd. Inte nog med det, det finns hästar som fördärvas på grund av "hovvårdarens" bristande kunskap. Och detta är på väg att utvecklas till ett nationellt djurskyddsproblem där hästägaren får ta smällen när de inte får tag i hovslagare eller verkare vilket resulterat i att hästens hovar far illa. Och kom ihåg => det är hästens ägare som är ansvarig för hästens hovhälsa oavsett var grundorsaken ligger.

Jag, Kerstin Kemlén, har haft häst sedan mitten på 1970-talet, har som hästägare sett hovvårdsproblemet växa fram och bli allt större i takt med att hästantalet ökar. Har även sett en ny kategori "hovvårdare" poppa upp ... de mindre seriösa personerna som kommit på att hovvård är en marknad där man kan tjäna snabba (svarta) pengar i tider då det är allvarlig brist på folk med hovvårdskompetens. Det är ett gigantiskt problem!

OM vi här i webbshopen kan lämna något litet bidrag som gör livet lättare för hästägare och häst så vill vi göra det. Vi kommer därför att på den här sidan länka till hovslagare/hovvårdare som finns bland våra HOOF ARMOR-kunder och som sagt ja att finnas på listan även om deras kalender är tämligen fullklottrad.

 

ERIKA HARGITAI AB - i Kareby 

På Erika Hargitai Jonsson hemsida kan se hur hon själv tog sig an det nationella "hovvårdsproblemet" och byggde egen hovvårdskompetens. 

 

Tabita Svane Espensen, Danmark  

På Tabitas hemsida kan du läsa mer om hennes företag Horseinsight. Tabita verkar och tillhandahåller Hoof Armor tjänster och är vår återförsäljare i Danmark. 

"- Jeg tilbyder hovtrimning og limskoning samt salg af produkter specifikt til hove. Desuden underviser jeg i klassisk dressur." hälsar Tabita 

 

 

 

Produkter

Handla

Information