Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

Historien bakom Hoof Armor

 

 

 

Jag, David Jones, är den som uppfann Hoof Armor. Jag gick på college för att läsa psykologi och ingenjörs­vetenskap, jo, jag vet att det var en ovanlig kombination. Vid 15 år ålder fick jag min första häst. Stoet var egentligen köpt till min syster men efter att stoet kastat av henne ett par gånger blev hon min. Jag tror att det var hur kärlekshistorien började.

Som vuxen ägde jag hästar och jag anlitade hovslagare som satte på skor som föll av precis när jag ville rida. Det var därför jag bestämde mig för att söka till hovslagarskolan. När jag tagit examen och skott hästar bestämde ingenjören inom mig att börja söka efter en bättre lösning och min resa mot skapandet av Hoof Armor började.

Det var 1999 som jag tog patent på blandningen i Hoof Armor.

 

Hoof Armor är en livskraftig produkt för barfota hästar

2002 fick Hoof Armor erkännade. Sedan dess har målet varit att visa Hoof Armors förmåga att leva upp till vad produkten lovar. Jag kände att Hoof Armors effektivitet kunde bli nyttig inom distansridning, i de tuffaste utmaningarna, och så har det blivit.

 

Hoof Armor vid distanstävlingar och ryttar VM

Under 2007 Great Santa Fe Race (distansritt, USA) lärde jag känna Jason Stasiuk som efter två dagars tävling med hovboots gav upp och gick över till att använda Hoof Armor istället. Jason har använt Hoof Armor sedan dess.

Nyligen började han använda Hoof Armor på araben Cytron som reds av CeCi i 2011 President Cup Race  (distansritt, Abu Dhabi) och placerade sig på 20:e plats av 32 som kom i mål av 100 startande. En fantastisk prestation av ryttare, häst och gänget runt.

Hoof Armor användes under 2010 Ryttar VM  på distanshästar från DJB’s Stables . En av de fem ekipage som använde Hoof Armor under VM kom från Sverige. Ingen av hästarna uppvisade någon hälta eller något hovproblem.

Hoof Armor användes på morganhästen Jazz under 88 km vid 2012 Trevis Cup  (distanstävling, USA). Olyckligtvis fick ryttarinnan värmeslag. Hästen Jazz passerade alla veterinärkontroller med A och hans hovar var i excellent kondition med Hoof Armor som hovskydd. Tera och Jazz var de första som startade barfota i Trevis Cup! (Bilden på klättrande hästen är tagen vid detta tävlingstillfälle.)

 

En spetsprodukt för hästsamhället - ett alternativ till hästskor och hovbooots

Jag tror också på att göra det som är naturligt för hästen.  Jag föreslår inte Hoof Armor i syfte att utesluta andra alternativ som finns idag, utan säger bara att  Hoof Armor är ett bestående enkelt alternativ.

 

Hoof Armor i kombination med en enkel verkningsmetod som lämnar sulan orörd - stöttar hovhälsa

 Jag har kommit fram till att naturens design är den bästa. Nyckeln är att förstå hur man tillämpar naturens design på tamhästens fötter. Hoof Armor är en flexibel produkt som passar ihop med alla slags verkningsmetoder. Sulan är det naturliga skyddet mot stenar och därför ska vi inte verka eller raspa sulan. 

 

Hoof Armor vid övergång till barfota och när den skodda hästen förbereds för att starta barfota

Hoof Armor innehåller kevlar och ger en tunn sula extra skydd och möjlighet att växa sig stark. En kraftig sula är förutsättningen för en stark hov. 

 

 

Produkter

Handla

Information