Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén


Kerstin Kemlén ställer frågor till travtränare

 

Hans Owe Sundberg  med proffslicens på Solvalla - "Inte svårt att le när man har Charrua Forlan mellan skacklarna och Hoof Armor på hovarna"

Hans-Owe började använda Hoof Armor juni 2017 och är en återkommande kund. Hoof Armor används på starthästar som nött trakter och strålar bak. Fungerar bra och han säger sig vara förvånad över att han inte känt till produkten sedan tidigare (sommaren 2017).  "Charrua Forlan, hans strålar bak har inte tidigare hållit men gör det nu med Hoof Armor" (mars 2018). Hans-Owe berättar för kollegor  - "Har man funnit något bra så ska man dela med sig." 

- Charrua Forlan vann Kentucky Fibber lopp på Solvalla 27 mars 2018, 100 000 kr i förstapris - startade barfota fram (mars 2018).

- Charrua Forlan vann Darster F:s lopp på Solvalla 17 april 2018 med 100 000 kr i förstapris - det blev dött lopp mot Lionel N.O. Charrua Forlan startade barfota runt om (april 2018).

- Charrua Forlan vann försök i Sweden Cup under Elitloppshelgen på Solvalla och blev 4 i finalen (maj 2018).

- Charrua Forlan vann Midsommarloppet, Rättvik (juni 2018)

- Charrua Forlan vann Bergslagsloppet, Lindesberg (juli 2018)

- Charrua Forlan vann A-Optiks lopp, Eskilstuna (augusti 2018)

- Charrua Forlan vann E.J:s Guldsko, Hagmyren (september 2018) och passerade då 1 miljon kronor insprunget under 2018!

En framgångsrik amatörtränare med flertalet V75 segrar blir tipsad om Hoof Armor av Hans-Owe Sundberg. 

- Är Hoof Armor svårt att sätta på?, undrar amatörtränaren.

- Dom som inte fixar det har inte alla hemma... Hur lätt som helst!

Charrua Forlan vinner på V86 på Solvalla  (september 2019) på bra tid, barfota med Hoof Armor på hovarna och Torbjörn Jansson i vagnen.

 

Ann Bohlin-Andersson, B-tränare Vaggeryd

 " Tack för en bra produkt!  Igår 19/7 2018 segrade min häst Turbolenna på Karlshamn i lopp 6. Hon trivs barfota!"

Det var Turbolennas första seger och då vann hon med hela upploppet. Ann har en häst på träningslistan och har fått vänta på segern men nu kom den!

 

 

 

Thomas Lundsten, B-tränare Bodentravet - Hoof Armor bak. Han var ohotad, sänkte med 2,3 sekunder, ruggit bra!”

Thomas har börjat använda Hoof Armor på nordsvenske Hustvet Lyn sommaren 2018. Vi har fått feedback från Thomas flera gånger och fått veta att Hoof Armor fungerar bra på hästen.  I träning har han kört både jobb och träningspass barfota och inte funnit vare sig värme, puls eller ömhet vid kontroll. " Oj vad han kändes fin! Och det har då inte slitit nå på hovarna trots att han gått utan skor sen förra torsdagen."

14 juli 2018 var det dags, då vann Hustvet Lyn plättlätt V65-2 på Bodentravet med Antero Heinonen i vagnen – barfota bak vann han med 1,5 längder: ”Hoof Armor bak. Han var ohotad, sänkte med 2,3 sekunder, ruggit bra!”  Bild vinnaren

 

Olof Thorsson, B-tränare Åby - " Med Hoof Armor kan jag starta oftare. Hovarna håller bättre."

Liza With A.Z och Olof Thorson vinner på Jägersro (juli 2018) - kommentar från stallet - "Kan tack vare Hoof Armor gå barfota bak varje start!" - segerbild här foto Kent Göransson

" De jag använt Hoof Armor på har ju blivit klart bättre."  (oktober 2018)

September 2019 - V86, Åby, Liza With a Z. gör ett kanonlopp och blir tvåa på bra tid: "- Nära... Men bakhovarna håller för jävla bra nu!"

 

Stefan Andreasson, B-tränare Åby

Seger med montéhästen Jumbles på Halmstad (juni 2018) som då startade barfota fram - enligt rapporter från stallet. 

Video på segerloppet  

 

Mia Elfstrand, kusklicens, Åby

  -"Perfekt Kloster vann på Åbytravet (14 mars 2018) och var tvåa på Halmstad (26 mars 2018). Han har tunna ömma fullblodshovar som krånglat hela hans uppträning till jag hittade Hoof Armor. Efter att jag började använda Hoof Armor är han en ny häst!"

Strålrötan borta trots all väta i vinter. Största effekten har dock varit att sulorna nu tål tryck och tyngd.  Mia Elfstrand, Varberg. 

Vinnarcirkeln Åbytravet

 

Christel Karlsson Hägglund och Tomas Karlsson, Laxå, med amatörlicens på Örebrotravet

Christel är en återkommande  HoofArmor kund. Köpte varmblodvalacken Kimbee Star våren 2016 och har tränat hästen barfota med Hoof Armor på hovarna. Hästen har tidigare varit hos flera proffstränare och gjorde nu comeback i sin nya regi efter att ha varit borta från tävlingsbanorna sedan februari 2016. Startade barfota med HoofArmor och blev 3:a på finfina tiden 1.13.3aK. Mycket väl förberedd! Eller som Christel säger:

"- Vår fina Kimbee glänste igår. Trea på Mantorp. Barfota sedan 1.5 år :-)  Japp - hovarmering på fötterna - såklart. Igår körde Anna Sedström, i kvalet hennes syster Linda. Förtjusande flickor! Ska se om jag hittar någon bild, var så nervös igår att jag glömde liksom bort. Han är en fantastisk liten häst och han mår jättebra nuförtiden. angel." (aug 2017)

Christel använder barnpuder när hon pudrar efter applicering. Christel är vår återförsäljare i Laxå.

 

Sten S Carlsson, amatörlicens Eskilstuna

Har började använda Hoof Armor april 2017 och har tränat hästen barfota, tycker att den blivit lugnare och att den rör sig bra. Tipsade Hans-Owe Sundberg, Solvalla och demonstrerade Hoof Armor på en av Sundbergs elithästar. Den demonstrationen resulterade i att Hans Owe Sundberg också började använda Hoof Armor. Sten använder potatismjöl när han pudrar efter applicering.

Artikel från Sulkysport. På bilden On the Dot - barfota fram med Hoof Armor.

 

Magdalena Ulriksson Siminski, proffstränare, Eskilstuna

Magdalena Ulriksson Siminski efter Breeders Crown semifinalerna 2017:

" - Vi är jättenöjda med Hoof Armor - imponerande!"

September 2019, förklarar Magdalena för en som undrar:

"- Den är helt fantastiskt superbra! Sitter kvar tills du verkar bort den dessutom. Skyddar hela fotsulan dessutom

(Finns på Facebook: Team Ulriksson Siminski)

 

Ulf Abrahamsson, pensionerad B-tränare i Boden som fortfarande tränar häst: 

"Hästen jag kör kan reagera på stenar och grus. Han är skodd och jag har satt HoofArmor på sulan, även i vintras i snöföre. Det jag har sett är att snön släpper lättare med Hoof Armor - än utan. Hästen har inte reagerat på grus efter att jag satt på Hoof Armor på sulhornet." 

 

Röster från travfolk

Kvinna från Skåne" - Som du säkert märkt blev vi mer än nöjda med hovarmeringen. Dottern numera förste hovarmerare och fixar fyra hovar utan pipbyte👍. 4-åringen barfotatränar nu med HoofArmor. Två 2-åringar körs barfota 5-10 km varannan dag och även dotterns pensionär som aldrig kunnat gå barfota, njuter livet som barfotalasse han också😃. Vi är supernöjda 👍

 

Susanne Richter, B-tränare, Romme: "Hans-Owe Sundberg sa åt mig: Dom som inte fixar det har inte alla hemma... är hur lätt som helst!! ... Inget svårt, droppade jämnt över sulan och gnidde in det med fingret, och lite på utsidan. Tunn spegelblank yta. ...Det blev en hård hov direkt, svårt att spika i sömmen." (Jag, Kerstin, säger åt henne att Hoof Armor innehåller kevlar så det är slitytan hon känner). ... Japp, men det kostar 2-3 söm som kröks...haha! Supertack, du kan skicka en refill direkt!"

 

Lisa C, hämtat från FB : "Vi använder detta på vår häst, han går barfota fram i värmning och lopp utan problem. Att trampa på en sten känns fortfarande men mot slitage är det hyelt suveränt och jag kan tillägga att jag egentligen inte är ett fan av barfotakörning då hovkvaliteten på hästen ofta missbedöms."

 

 

 

 


David T Jones, hovslagaren som utvecklat Hoof Armor, ställer frågor till travtränare

 

Hur fungerar Hoof Armor med tanke på att få fäste i banan? Har du haft några problem? (holländske travtränaren Hans)

"- Jag har inte haft några problem alls. Jag har tävlat på blöta regnvädersbanor och i torrt varmt väder då banorna blir lösa. Banorna i Tyskland (och det är likadant i Nederländerna) där jag tävlar med hästarna, består av en sandtyp som är ganska grov.

Jag tränar mina hästar barfota så hovväggen blir i samma nivå som sulan och det blir ett annat grepp än med en sko. Man kan tro att foten blir lite halkig när den har lika höjd och släta jämna sulor. Men min erfarenhet är att så är inte fallet. Träning barfota har utvecklat en bred och stark stråle och jag tror att det är den som ger fäste.

Alla de andra hästarna tränar och tävlar för det mesta med skor. Jag är övertygad om att mina hästar har en fördel eftersom barfota träning ger dem mycket sundare fötter i jämförelse med andra hästar. Mina hästar blir inte ömfotade på upploppet. Barfota ger bättre hovfunktion vilket leder till starkare hovar.

Ibland funderar jag på att slå på skor bak för att ge dom bättre grepp för att kunna utnyttja all kraft i baksteget. Jag skulle bara göra det inför ett stort lopp. I vanliga löp behövs det inte, de vinner nästan alla starter de gör. Jag hatar att göra sömhål i deras hovar.

Jag blev förvånad när jag såg att Hoof Armor satt kvar där jag applicerat den för 4 veckor sedan. Sulan var fortfarande solid och hård. Jag trodde efter ett par dagar att Hoof Armor inte längre fanns kvar, eftersom det var så svårt att se om den fortfaranden fanns där.  Kan du inte sätta en färg på Hoof Armor för att försäkra för användarna att det finns hovarmering kvar på hoven när dom undrar? "

 

Tillbaka till startsidan

 

 

Ni har använt Hoof Armor länge - vilka erfarenheter har ni? (amerikanske tränaren David Brown)

" - Vi har tränat travare och pacers sedan 1975. Vi började använda Hoof Armor för 12 år sedan när ett sto fick hovsprickor. Vi tog av henne skorna då och satte aldrig tillbaka dem igen. Hon hade vita hovar och det tog nästan ett år innan ny hov hade vuxit fram. Jag hittade Hoof Armor via en annons på internet och tack vare Hoof Armor kunde stoet börja starta igen på våren. Vi hade 5 travare som startade barfota och vi tävlar fortfarande barfota. Hoof Armor skyddar hoven under övergången till barfota. Vi rekommenderar Hoof Armor till alla hästar.

Sedan vi började använda Hoof Armor har våra hästar tävlat bättre och jämnare än någonsin tidigare. Vi har startat sulkyhästar i över 25 år!"

 

 

Tillbaka till startsidan

 

Produkter

Handla

Information