Som enda skandinaviska webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag och Hoof Armor - nya lösningar på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel!   /Kerstin Kemlén


Kerstin Kemlén ställer frågor till travtränare

 

 

Proffstränare Hans Owe Sundberg  med licens på Solvalla

Hans-Owe är en återkommande kund som använder Hoof Armor speciellt på starthästar som nött trakter och strålar bak. Fungerar bra och han säger sig vara förvånad över att han inte känt till produkten sedan tidigare. (sommaren 2017)

 

Amatörtränare Christel Karlsson Hägglund och Tomas Karlsson, Laxå, med licens på Örebrotravet

Christel är en återkommande  HoofArmor kund. Köpte varmblodvalacken Kimbee Star våren 2016 och har tränat hästen barfota med Hoof Armor på hovarna. Hästen har tidigare varit hos flera proffstränare och gjorde nu comeback i sin nya regi efter att ha varit borta från tävlingsbanorna sedan februari 2016. Startade barfota med HoofArmor och blev 3:a på finfina tiden 1.13.3aK. Mycket väl förberedd! Eller som Christel säger:

"- Vår fina Kimbee glänste igår. Trea på Mantorp. Barfota sedan 1.5 år :-)  Japp - hovarmering på fötterna - såklart. Igår körde Anna Sedström, i kvalet hennes syster Linda. Förtjusande flickor! Ska se om jag hittar någon bild, var så nervös igår att jag glömde liksom bort. Han är en fantastisk liten häst och han mår jättebra nuförtiden. angel." (aug 2017)

Christel använder barnpuder när hon pudrar efter applicering. Christel är vår återförsäljare i Laxå.

 

Sten S Carlsson, licens Eskilstuna

Har började använda Hoof Armor april 2017 och har tränat hästen barfota, tycker att den blivit lugnare och att den rör sig bra. Tipsade Hans-Owe Sundberg, Solvalla och demonstrerade Hoof Armor på en av Sundbergs elithästar. Den demonstrationen resulterade i att Hans Owe Sundberg också började använda Hoof Armor. Sten använder potatismjöl när han pudrar efter applicering.

 

 

 

 

 

 


David T Jones, Hoof Armor, ställer frågor till travtränare

Hur fungerar Hoof Armor med tanke på att få fäste i banan? Har du haft några problem? (holländske travtränaren Hans)

"- Jag har inte haft några problem alls. Jag har tävlat på blöta regnvädersbanor och i torrt varmt väder då banorna blir lösa. Banorna i Tyskland (och det är likadant i Nederländerna) där jag tävlar med hästarna, består av en sandtyp som är ganska grov.

Jag tränar mina hästar barfota så hovväggen blir i samma nivå som sulan och det blir ett annat grepp än med en sko. Man kan tro att foten blir lite halkig när den har lika höjd och släta jämna sulor. Men min erfarenhet är att så är inte fallet. Träning barfota har utvecklat en bred och stark stråle och jag tror att det är den som ger fäste.

Alla de andra hästarna tränar och tävlar för det mesta med skor. Jag är övertygad om att mina hästar har en fördel eftersom barfota träning ger dem mycket sundare fötter i jämförelse med andra hästar. Mina hästar blir inte ömfotade på upploppet. Barfota ger bättre hovfunktion vilket leder till starkare hovar.

Ibland funderar jag på att slå på skor bak för att ge dom bättre grepp för att kunna utnyttja all kraft i baksteget. Jag skulle bara göra det inför ett stort lopp. I vanliga löp behövs det inte, de vinner nästan alla starter de gör. Jag hatar att göra sömhål i deras hovar.

Jag blev förvånad när jag såg att Hoof Armor satt kvar där jag applicerat den för 4 veckor sedan. Sulan var fortfarande solid och hård. Jag trodde efter ett par dagar att Hoof Armor inte längre fanns kvar, eftersom det var så svårt att se om den fortfaranden fanns där.  Kan du inte sätta en färg på Hoof Armor för att försäkra för användarna att det finns hovarmering kvar på hoven när dom undrar? "

 

KAMPANJPRIS på HOOF ARMOR starter kit - för dig som vill börja använda hovarmering

Tillbaka till startsidan

 

 

Ni har använt Hoof Armor länge - vilka erfarenheter har ni? (amerikanske tränaren David Brown)

" - Vi har tränat travare och pacers sedan 1975. Vi började använda Hoof Armor för 12 år sedan när ett sto fick hovsprickor. Vi tog av henne skorna då och satte aldrig tillbaka dem igen. Hon hade vita hovar och det tog nästan ett år innan ny hov hade vuxit fram. Jag hittade Hoof Armor via en annons på internet och tack vare Hoof Armor kunde stoet börja starta igen på våren. Vi hade 5 travare som startade barfota och vi tävlar fortfarande barfota. Hoof Armor skyddar hoven under övergången till barfota. Vi rekommenderar Hoof Armor till alla hästar.

Sedan vi började använda Hoof Armor har våra hästar tävlat bättre och jämnare än någonsin tidigare. Vi har startat sulkyhästar i över 25 år!"

 

KAMPANJPRIS på HOOF ARMOR storpack - för storförbrukare

Tillbaka till startsidan

 

Produkter

Handla

Information