Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

Hoof Armor på väg till hovslagare i Estland

Hoof Armor på väg till hovslagare i Estland

 

Fick ett mail från Estland - det första jag fått därifrån. Kul! Och så fick man anledning att lära sig något nytt.

Det var en hovslagare som var intresserad av att prova Hoof Armor och gjorde en beställning som jag packade idag. Eftersom jag inte vet något om Estland så var ju kundens bostadsort intressant att Googla på.

Oj så vackert! Kunden bodde i en by på en ö i Rigabukten. Har aldrig tittat på en karta över det området men det var så himla fint så jag tänkte - dit måste man ju åka någon gång. Vad är det för hästkultur där? Trav har de ju, så mycket vet jag i alla fall. 

Bilden ovan är på hingsten Lennar som är en tori, gamla typen (fotograf Rozpravka, Estland).

Bilden här nedan är på Preester som påminner om ett varmblod, det är en tori modell sport horse (fotograf Rozpravka, Estland)

Tori sport horse Preester foto Rozpravka Estland

Hästarna avlades fram med start 1856. Målet var att avla fram en större och starkare arbetshäst. Namnet kommer från Toristuteriet och grunden till hästrasen är en inhemsk uråldrig estnisk lanthäst som blev korsad med en hingst som var en blandning av Norfolktravare och Hunter. Fram kom fölungar som blev jättefina körhästar med bra temperament. Å på den vägen är det. 1930 hade Toristuteriet nått sitt mål och den nya hästrasen döptes till Tori. Stuteriet finns tydligen kvar och hästarna används till både körning och ridning. Mankhöjd kring 160 cm.

Det här är alltså ett tips - spana in Estland som resmål om du inte gjort det förut!

Ha det gott och tvätta händerna!2020-06-17

Produkter

Handla

Information