Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

Metal in The Mouth - köp boken här

Metal in The Mouth - köp boken här

Metal in The Mouth kom ut 2003 och från den dagen har inget varit sig likt i hästvärlden.

  Horseexplore har via den kanadensiska förläggaren kommit över ett antal böcker  - passa på att handla

 

 

 

Professor emeritus Robert W CookProfessor emeritus Robert Cook, Tufts university, USA, har forskat på hästens sjukdomar i mun, hals, svalg och luftvägar under ett helt arbetsliv. Han blev uppmanad av veterinär Hiltrud Strasser att skriva en bok om sin forskning kring användning av bett. Cook följde hennes uppmaning och i boken förklarar han sina egna och andras forskningsresultat och berättar vilka lång- och kortsiktiga effekter bettet har på hästen som biologisk varelse.

Metal in The Mouth ger ett historiskt perspektiv på bettanvändning och ger läsaren förklaringar till varför hästar ibland beter sig konstigt - smärtreagerar oförutsägbart. Cook analyserar och jämför hur olika typer av bett påverkar hästen och hur hästen påverkas när den arbetar med ett främmande föremål i munnen.

En mycket lärorik bok som nu finns nu tillgänglig för Horseexplores kunder. Det är kunskaper från denna bok och mängder av forskningsartiklar som Cook publicerat därefter, som är bakgrunden till utformningen av bland annat dessa produkter:

HHBB-huvudlaget med ställbart bettryck

Bettlöst ridträns Cooks Bitless Bridle

Körhuvudlag med ställbart bettryck

Ridträns med ställbart bettryck

 2017-04-25

Produkter

Handla

Information