Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

Snart får man starta barfota...

Snart får man starta barfota...

Det är många som räknar ner nu. Under vintermånaderna är det barfotaförbud på travbanorna. Ett generellt förbud mot barfotastarter - oavsett var i landet vi befinner oss.

Här uppe i Boden är det ishalka på gården idag - och en dag som denna är det skor och hakar som gäller. Både på hästar och folk. Men man behöver inte ta sig så många mil söderut förrän man ser barmark.

Det är under december - januari - februari som det inte är tillåtet att starta barfota. Så de som har hästar som går allra bäst barfota har järnkoll på kalender och tävlingspropositionerna. Bara drygt två veckor kvar, sen...

Vi märker av när barfotasäsongen drar igång. Då är det full fart i webbutik och i telefonen. Du kan beställa och vi har laddat upp med Hoof Armor i lager.

Kolla på hoven här nedan - den säger en hel del om varför flera hundra hästägare, tränare, hovslagare, verkare använder Hoof Armor.

Hoven tillhör en distanshäst - både tränad och tävlad barfota med Hoof Armor som enda hovskydd. Hoven är fotograferad efter 88 km ridning. 

Bilden här nedanför från 2018 visar Aisla Page som red barfota från Höga Kusten upp ovan polcirkeln till Jokkmokk - över 600 km! Det tog henne knappt en månad och det enda hästen hade på fötterna var just Hoof Armor.

Så du som funderar om Hoof Armor hovvårdssystem håller för en travhäst... slappna av.

Du behöver inte vara orolig, hovarmeringen nöts inte bort, den verkas bort efter varje skoningsintervall/verkningsperiod.

"Spara hov" är gammeldags och ingen bra hovvårdsstrategi med gammelskoning som koncept.....

"Plasta hovar" är gammeldags det också, gammalt horn är bra mat till bakterier och svampar som underminerar hoven på sikt, hornbitar lossnar och gör inte hoven bättre på sikt.

Hoof Armor hovvårdssystem bygger upp starka hovar. Används i god hovvård med regelbundna verkningar. På med Hoof Armor på nyverkad, frisk, torr och ren hov. Det förenas med översta hornlagret, skyddar hoven i geggiga hagar (innehåller bakteriedödande medel) och mot slitage (innehåller kevlarfibrer), verkas bort när hoven behöver verkas igen. Kan användas till hovrehab. Och är dessutom plättlätt att använda - tunt tunt lager - tar mindre än 1 minut per hov. 

Det där var några av motiven till varför så många använder Hoof Armor.

Beställ du också - just nu kör vi fri frakt i Sverige!

/Kerstin

PS. Kusken på segerbilden - med så snygg dress ... - är fransosen Jean Douet, hemmahörande på Solvalla.2020-02-11
Produkter

Handla

Information