Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

Horseexplore Safeguard mykotoxinbindare Horseexplore Safeguard EQ 4 kg

HYGAIN Safeguard EQ - 4 kg

SAFEGUARD - bredverkande mykotoxinbinare

Är till för alla slags hästar - bidrar till snabb och effektiv absorption av mykotoxiner vilka leds genom matsmältningsorganen och ut via avföringen - utan att skada hästen. INGEN KARENS vid tävling.

Vad är mykotoxiner?

Vissa svampar som finns i foder/spannmål och på beten kan producera mykotoxiner(mögelgifter). Hästar är känsliga mot mögelgifter och det är svårt för oss att upptäcka förorenat foder.

Safeguard är en bredverkande mykotoxinbindare  i pelltsform som tillsätts i hästens foderstat. Den skyddar matsmältningssystemet genom att binda mögelgifter och föra mykotoxinerna ut med avföringen.  

Matsmältningssystemet påverkas av mykotoxiner

Hästens matsmältningssystem är känsligt för påverkan av mögelgifter och symptom på att mykotoxiner finns i hästens foder kan vara ospecifika - exempelvis: försämrat immunförsvar, mag- och tarmsjukdomar( ex kolik), viktminskning, försämrad prestation, håglöshet, dålig aptit, viktminskning, fortplantningsproblem, försämrad rörlighet/hälta,  osv.

Svårt att förutse förekomst av mykotoxiner

Vi rekommenderar att tillsätta en bredverkande mykotoxinbinare i foderstaten. Safeguard är i pelletsform och kan sättas direkt i fodret. 30 gram per dag till en häst på 450 kg.

Safeguard produktinformation - pdfTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer: Safeguard 4 kg


Användningsområde
Produktspecifikation

Varför använda Safeguard?

Även om man inspekterar foder och tillskott noga så är det svårt att helt kunna utesluta förekomst av mögelgifter. 

Foderanalyser för att påvisa mykotoxiner i foderstaten är dyra att göra. Mykotoxiner interagerar med varandra - ofta i foder som förvarats felaktigt. Mögelgifter som förorenar foder och spannmål syns inte och är lukt- och smaklösa. 

Bind mykotoxinerna - skydda hästen

Eftersom mykotoxiner är svåra att skydda sig mot så är Safeguard bredverkande mykotoxinbindare ett hjälpmedel som skyddar hästens matsmältningssystem genom att enkelt binda mykotoxinerna och leda dem ut via avföring utan att hästen tar skada.  

HYGAIN Safeguard EQ - 4 kg gram

En bredverkande mykotoxinbindare i pelletsform framtagen för alla hästar - bidrar till snabb och effektiv absorption av mykotoxiner samtidigt som den minimerar hälso- och prestationsproblem.

Ingredienser

Vetekli, vetegroddar, organiska mineralföreningar och jästextrakt.

Format

Pellets.

Bruksanvisning

Kan tillsättas direkt i hästens foder. 30 gram/dag (beräknat på 450 kg kroppsvikt). Ingen karens vid tävling.

Tillverkare

Hygain - Hy Gain Feeds Pty Ldt

 

Produkter

Handla

Information