Som enda webbutik kan vi stolt erbjuda HHBB-huvudlag. Vi är skandinavisk distributör av Hoof Armor - ny lösning på gamla problem. Här hittar du även Ergo Shape - skoriktaren som sparar din hörsel - och Felix Hunger hakrem som gör arbetslivet lättare för din häst./Kerstin Kemlén

Långritt runt Vänern - skicka pm

 

I sommar - med start 6 juni på Dinners restaurang i Mariestad - tänker 15 ekipage från olika platser i Sverige, rida runt Vänern, planeras ta ca 20 dagar. Hästar och ryttare har blivit inbjudna att på vägen stanna till på  ridskolor, Läckö slott, äldreboende, campingar och vandrarhem. Planen är 20 övernattningar och inplanerade dygnsvilor så hästar får vila ryggen och ryttarna lufta rumporna. 

Förutom själva ridturen så är tanken att upptäcka vår största sjö Vänern, på ett miljövänligt, och annorlunda sätt och samtidigt marknadsföra Vänern, kommunerna runt omkring och alla fantastiska platser att besöka. Besöks- och hästnäringsföretag får också en puff, för det är ju fantastiskt att upptäcka naturen sittandes på hästryggen. Målet är också att skapa ett nytt sätt att ha semester, rida mellan campingplatser, vandrarhem och hotell.

 

Horseexplore webbutik och HOOF ARMOR,USA, stöttar evenemanget

Horseexplore webbutik och Hoof Armor, USA, ska stötta ett ekipage genom att tillhandahålla HoofArmor som kan användas som slitageskydd för den barfota eller skodda hoven. Kan också användas i kombination med hovboots.

OM du som läser det här tänker delta OCH är intresserad av hovarmering som skydd för hovarna, skicka ett PM. 14 mars bestämmer vi vilket ekipage vi ska stötta med hovarmering. Både under förberedelser och genomförandet

 

Så här tunt lager appliceras och härdar snabbt

För att inte hovarmeringen ska kleta fast i golvet innan den härdar, pudrar man på ytan man applicerat hovarmering på. Hoven på bilden har fått hovarmering applicerad på undersidan av hoven och där pudrats med fin sand. På bilden har hovarmering applicerats upp till nivå med gamla sömhål och fin sand har pudrats på halva väggen för att du ska se hur det kan se ut.  Läs först och använd sen - bästa sättet att få ut maximal nytta av Hoof Armor, hovarmering med kevlar i.

 

hov med hovarmering applicerad - halva hoven pudrad med sand

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information